Glitrende trailer til Coen-brødrenes neste

SeriousManImage

Det svinger heftig hos Coen-brødrene. Fjorårets Burn After Reading var en lett forglemmelig affære, mens No Country For Old Men var filmatisk nytelse fra første til siste sekund. Når filmfestivalen i Toronto starter om noen uker, er det blant annet med en ny komedie av brødrene på programmet, og denne gangen ser det ut til at Joel og Ethan har funnet tilbake til den lakoniske humoren vi pleide å elske dem for. A Serious Man heter produksjonen, og traileren ser rett og slett glitrende ut:

Manuset bygger tildels på selvbiografisk materiale, ihvertfall hva angår brødrenes jødiske oppvekst og forholdet til foreldrenes akademiske karriere. Den middelaldrende professoren Larry Gopnik, portrettert av Michael Stuhlbarg, har akkurat funnet ut at kona forlater han for en annen mann, samtidig som broren flytter inn på sofaen og barna begynner å eksperimentere med narkotika. Konflikter av det absurde slaget kan det virke som, og uten tvil grunnlag for mye moro!

Selv om det visuelle universet alltid har stått sterkt hos The Coens, er det manusene dere som er og blir det mest interessante. Jeg lette litt rundt på nettet etter å ha sett traileren, og fant en pdf av det som ser ut til å være et av de aller siste utkastene. Om du tar deg en titt nederst på siden, har jeg også linket til tre andre manus av brødrene.

A Serious Man får premiere på norske kinoer 17. november.