Statlig støtte til sommerlansering av Snarveien

I dag kunne Dagbladet melde at Norsk filminstitutt og Kulturdepartementet har gått sammen om å bevilge 500.000 kroner i lanseringsstøtte til produsenten Exposed for å muliggjøre sommerpremiere på den norske skrekkfilmen Snarveien. Dette betyr at uvissheten rundt filmens premieredato ikke lenger er en sak. 31. juli er nå den avgjorte premieredagen, og endelig har vi altså en norsk kinofilm som lanseres i sommerperioden. Som kulturminister Trond Giske sier til Dagbladet: «Vi gjør dette for å få større spredning på de norske filmpremierene. Når alle skal ha premiere om høsten, slår de hverandre litt i hjel.»

Dette betyr også at distributør SF Norge og Exposed har dårlig tid. På under to måneder skal de overbevise feriehungrige nordmenn om at skrekkfilmen Snarveien er den beste måten å underholde sensommeren på. Jeg har tro på sommerkino, og er overbevist om at de har muligheten til å lykkes med dette. Men det krever oppfinnsom bruk av de ekstra midlene som er bevilget. Vi skal følge spent med på hvordan lanseringen av denne filmen tar form, og håpe at de ikke tar for mange ineffektive snarveier for å finne sitt publikum.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Det er gledelig at det gjøres tiltak for å stimulere til å satse på å få norske filmer på kino om sommeren. Det vil være en fordel for alle parter, og ikke minst for publikum. For det norske produksjonsmiljøet er det gledelig at antallet filmer øker, og at vi kan gi publikum et variert tilbud hele året.
    Det blir spennende å følge Snarveien. Vi håper det blir en god film og dårlig vær, og ikke omvendt.

  2. Hei Leif, fint å se deg på Montages! Gjør Produsentforeningen noen fremstøt i forhold til å skape den variasjonen gjennom året som alle ønsker for publikum?

  3. Saint sier:

    hvorfor bruke en halv million for å vise en film 2 uker tidligere enn perioden de vanligvis har nypremierer på?? ser ut som bortkastede penger for min del…

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>