Kunstnerstipend til trøndersk filmskaper

Artikkelen er skrevet av tidligere bidragsyter Agnethe Sophie Buus Jensen.

Trondheim Kommune har tildelt filmskaperen Bård Ivar Engelsås ett kunstnerstipend på 150 000 kroner. – Jeg vil fordype meg innen fagfeltene manus og regi, sier han til NRK. Filmskaperen vant filmpitchen under årets Kosmorama der premien er 100 000 kroner til utvikling av spillefilmmanus. Engelsås har laget flere kortfilmer og har  jobbet som tv-fotograf og redigerer i Trondheim.

Midtnorsk Filmfond forteller i en pressemelding at de vil satse mer for å bygge opp et større og mer konkurransedyktig regionalt filmfond. Dette arbeidet skal ledes an av Stig Bech som nylig ble ansatt som prosjektleder. Midtnorsk Filmfond jobber i hovedsak med støtte til langfilm, tv-serier og dataspill i Trøndelag.