Konsert med Döden i Cannes

Det er Jag som är Döden

Filmfestivalen i Cannes, som begynner i morgen, har i år ingen norske filmer i det offisielle programmet. Men på musikkscenene får noen norske aktører profilert seg – det avholdes i Cannes for andre år på rad en konsert-event med fokus på nordisk filmmusikk. I den forbindelse har Montages mottatt en pressemelding fra det norske bandet Det er jag som er döden, en av tre norske grupper som er invitert til å holde konsert i Cannes. Mer info om arrangementet (og bandet) følger her:

*****

«Det norske bandet Det är jag som är döden er invitert til å spille konsert i forbindelse med årets avvikling av den internasjonale filmfestivalen i Cannes. Det vil skje på stranda i Cannes, klokken 20.00 fredag den 15. mai. Dette er en unik happening for bandet, som består av Hilmar Bergendahl Larsen, Nils Jakob Langvik og Kyrre Bjørkås. De trakterer ståtrommer, rytmeboks, twanggitar og et par grimme synthesizere både med og uten diskobass.

Konsert- og eventarrangørene Sinny & Ooko arrangerer for andre år på rad filmrelaterte konserter med ”cineparty” på filmfestivalen i Cannes. Temaet skal være filmmusikk fra nord. Norge, Sverige, England, Island og Finland er representert. Også Kaada og Transjoik er booket som representanter for Norge. (Sjekk programmet!)

Det är jag som är döden har tidligere laget filmmusikk til dokumentarfilmen Don’t Fuck with the Lewises av Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen. Filmen ble vist på dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam, og fikk oppmerksomhet for den særpregede cinematiske musikken. Film er en viktig inspirasjon for Det är jag som är döden, hvis selve navn er hentet fra en scene i Ingmar Bergmans Det sjunde inseglet. Bandets debutplate ”Hey Space!” ble i februar utgitt i flere land i Europa. Nå arbeides det med en ny plate, som skal utgis i september.»

*****

Vi kan varmt anbefale både Det är Jag som är Döden, og de to andre artistene, så for alle nordmenn i Cannes gjelder det å oppsøke stranda for litt stemningsfull musikk mellom filmvisningene. For oss som blir hjemme, kan et konsertopptak av bandet og en musikkvideo bøte på konsertopplevelsen som unnslipper oss. Enjoy!