Tim Burton og Henry Selicks The Nightmare Before Christmas

Flashback

The Nightmare Before Christmas

The movies can create entirely new worlds for us, but that is one of their rarest gifts. More often, directors go for realism, for worlds we can recognize. One of the many pleasures of «The Nightmare Before Christmas» is that there is not a single recognizable landscape within it. Everything looks strange and haunting. Even Santa Claus would be difficult to recognize without his red-and-white uniform.

Fra Roger Eberts anmeldelse av The Nightmare Before Christmas

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. André sier:

    Noe av det som gjorde Nightmare before Christmas noget underholdende, var nok at Tim Burton stod bak.

    Jeg er spent på hva dere kommer til å si om Coraline i Filmfrelst, da jeg dessverre ble skuffet av den – selv i 3D.

  2. For min del syntes jeg «Coraline» overgikk (riktignok fantastiske) » The Nightmare Before Christmas» med drøy margin. En kompleks, gjennomskummel og svært engasjerende film, som fungerte på veldig mange plan. Definitivt Henry Selicks hovedverk.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>