«The Road årets viktigste film»

Det skriver anmelderen i Esquire som er en av ytterst få heldige som sett filmatiseringen av Cormac McCarthys The Road (Veien).

Jeg har riktignok ikke lest den fyldige anmeldelsen ord for ord (ettersom jeg har sterke planer om å lese ferdig boka innen den annonserte filmpremieren i oktober og følgelig er redd for spoilere), men etter å ha kastet noen forsiktige blikk over teksten, fornemmer jeg en positiv melodi om at John Hillcoat (The Proposition) kanskje har klart å gjenskape den stemningen som visstnok er så karakteristisk for boka. Filmen ble for noen måneder siden også hyllet på AICN i en brukeranmeldelse forfattet av en selverklært Cormac McCarthy-tilhenger, noe som jo er veldig oppløftende dersom flere etter hvert nå kaster seg på samme bølge. Kan The Road bli en av årets beste og viktigste filmer?