Første bilde fra Shutter Island

Empire publiserte i dag det første offisielle bildet fra den kommende storfilmen Shutter Island (se bildet her). Det vil si et bilde av regissør Martin Scorsese som instruerer hovedrolleinnehaver Leonardo DiCaprio i samspill med Michelle Williams. Bildet avslører forsåvidt ikke stort mer enn fint og tidsriktig interiør og kostyme, i tillegg til trioens gode humør, men det gjør uansett veldig godt å se med egne øyne at ting er i ferd med å falle på plass. Vel vitende om at amerikansk premiere fremdeles er et halvt år unna i tid…

Filmen bygger for de uinvidde på suksessforfatter Dennis Lehanes gysende mørke og fengslende spenningsroman med samme tittel (utgitt som De gales øy på norsk); om to politimenn som på 1950-tallet reiser til en isolert øy langs den amerikanske østkysten for å etterforske en mystisk forsvinning i en mentalinstitusjon for fanger. Leonardo DiCaprio spiller den ene politimannen. Mark Ruffalo den andre. En cast som også inneholder sterke navn som Ben Kingsley, Max von Sydow, Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Elias Koteas, Jackie Earle Haley og John Carroll Lynch.

Alt virker med andre ord å være på plass: regissøren, storyen og skuespillerne. Har Martin Scorsese en ny moderne klassiker i ermet?

Mark Ruffalos ord til Empire låter i hvert fall bra:

«This could be one of Scorsese’s great films. He gets to do everything he loves about film: noir, dream sequences, suspense, tough urban stuff. It’s absolute madness, twist upon twist.»