- Montages - https://montages.no -

Montages.no

De første anmeldelsene av Coppolas Tetro!

Av Karsten Meinich , 21. april 2009 i Ukategorisert

Først vil jeg si at jeg lenge har brygget på en lengre artikkel om Francis Ford Coppola [1]s nært forestående film Tetro [2] – og at den kommer her på Montages veldig snart. Men akkurat nå må denne lille saken ut: For de to aller første anmeldelsene av filmen har i dag dukket opp i kortformat, fra to cinefile amerikanere basert i New York (som forøvrig er venner av Montages). Det kan ikke gå uomtalt! (For det er svært oppløftende lesning…)

Det er selvfølgelig på Twitter [3] man får vite det først. Bloggeren, distributøren og cineasten Filmbrain skrev i kveld [4] følgende, etter å ha sett Tetro: «thinks Coppola’s TETRO is quite amazing, and will keep cinephiles/bloggers busy for months on end. Get yer Powell/Pressburger DVDs out!» Og enda før Filmbrain var hans kollega – bloggeren, distributøren og cineasten Aaron Hillis – ute med sin Twitter-anmeldelse [5]: «Francis Ford Coppola’s TETRO: finally, a major work (or, return to form). V.Gallo is incredible, and the lighting will be studied for years.»

Oj. En svært positiv overraskelse. Misforstå meg rett; jeg har gledet meg til Tetro, og på ingen måte forhåndsavskrevet filmen, men fra disse to vanligvis veldig kritiske filmkjennerne, er det svært oppløftende at Coppolas nye film omtales i så positive ordelag. Gleder meg nå enormt til å følge med frem mot filmens urpremiere på filmfestivalen i Seattle [6], og deretter reaksjonene rundt den amerikanske kinopremieren 11. juni.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2009/04/de-f%c3%b8rste-anmeldelsene-av-coppolas-tetro/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Francis Ford Coppola: http://montages.no/filmfolk/francis-ford-coppola

[2] Tetro: http://montages.no/film/tetro/

[3] Twitter: http://twitter.com/montages

[4] skrev i kveld: http://search.twitter.com/search?q=tetro+coppola+filmbrain

[5] sin Twitter-anmeldelse: http://twitter.com/cobblehillis/status/1570815970

[6] filmfestivalen i Seattle: http://www.siff.net/festival/prelaunch.aspx

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.