- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Se den første traileren til Philippe Grandrieuxs mørke mesterverk Malgré la nuit

Av , 22. juni 2016 i Ukategorisert

Etter å ha sett Malgré la nuit [1] («Despite the Night») under filmfestivalene i henholdsvis Berlin og Cannes, har den franske regissøren Philippe Grandrieux [2]s dystre kjærlighetshistorie seilet opp som en av Montages-redaksjonens høydepunkter i år. Nå er første trailer og plakat for den brutalt vakre filmen klar.

Anledningen er filmens franske kinopremiere 6. juli. Selv om traileren ikke helt klarer å gjengi den intense opplevelsen av å se Malgré la nuit på kino, formidler den filmens David Lynch [3]-aktige blanding av romantisk drømmetilstand og mørke drifter. Vakker og melankolsk musikk flyter over de urovekkende bildene – som ikke er safe for work:

https://youtu.be/UlyTMy8Jw78

I filmen møter vi engelske Lenz som er på jakt etter sin elskerinne Madeleine i Paris. Hun har forsvunnet under mystiske omstendigheter. Lenz stifter bekjentskap med den selvdestruktive og sørgende Héléne, som har søkt opprivende sjelefred i en sadomasochistisk sex-kult. Nederst i saken kan du se den ferske plakaten til filmen.

Montages diskuterte Malgré la nuit i en podcast-episode under Berlinalen, som kan høres her [4]. Grandrieuxs Sombre [5] (1998) ble innlemmet i vår kåring av 90-tallets beste filmer. I skrivende stund har Malgré la nuit fortsatt ikke norsk distribusjon.

"Malgré la nuit" [6]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/se-den-forste-traileren-til-philippe-grandrieuxs-morke-mesterverk-malgre-la-nuit/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Malgré la nuit: http://montages.no/film/malgre-la-nuit/

[2] Philippe Grandrieux: http://montages.no/filmfolk/philippe-grandrieux

[3] David Lynch: http://montages.no/filmfolk/david-lynch/

[4] her: http://montages.no/2016/02/filmfrelst-213-berlinalen-2016-philippe-grandrieuxs-malgre-la-nuit/

[5] Sombre: http://montages.no/film/sombre/

[6] Image: http://montages.no/nyheter/se-den-forste-traileren-til-philippe-grandrieuxs-morke-mesterverk-malgre-la-nuit/despite-the-night-poster-620x829/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.