Robert Elswit og PTA gjenforenes på innspillingsklare Inherent Vice – finansiert av Warner Bros.

Cigarettes & Red Vines, Paul Thomas Andersons utsøkte fanside, kom i dag med to gledelige nyheter om regissørens neste prosjekt, Inherent Vice. Filmen vil bli finansiert av Warner Bros., og Robert Elswit, som har skutt samtlige av Andersons filmer bortsett fra The Master, er bekreftet som fotograf.

Dette vil bli den første filmen Anderson lager for Warner Bros. Samarbeidet er likevel ikke helt ferskt, ettersom to av Andersons tidligere filmer (Boogie Nights og Magnolia) ble finansiert av New Line Cinema, som i 2008 ble en del av Warner-familien. Det blir med andre ord ikke snakk om et nytt samarbeid med Annapurna Pictures og milliardarvingen Megan Ellison i denne omgang, som var essensiell for å få finansiert og realisert The Master.

I tillegg ble det altså kjent at fotograf Robert Elswit gjenforenes med Anderson på Inherent Vice. Elswit, som mottok en Oscar for sitt arbeide på There Will Be Blood, er kjent for å foretrekke film fremfor digital video, og Inherent Vice vil bli skutt på 35 mm.

Robert Elswit under innspillingen av «There Will Be Blood»
Robert Elswit under innspillingen av «There Will Be Blood»

Romanen filmen bygger på er skrevet av Thomas Pynchon, og tar for seg historien om den marihuanarøykende privatdetektiven Larry «Doc» Sportello. Doc tar på seg oppdraget om å avdekke et mulig plott mot ekskjærestens nye elsker, den gifte eiendomsmegleren Mickey Wolfmann, ved siden av et par andre etterforskningssaker. Ballen begynner å rulle når de tre etterforskingene veves sammen til et større mysterium. Handlingen er satt til Los Angeles i overgangen mellom 60- og 70-tallet, og boken har ofte blitt beskrevet som en psykedelisk krimaffære. Ikke umotivert går tankene til Terry Gilliams filmatisering av Hunter S. Thompsons psykotiske narkoskildring, Fear and Loathing in Las Vegas.

Anderson hadde i utgangspunktet sett for seg Robert Downey Jr. i rollen som Doc, men besluttet å videreføre samarbeidet med Joaquin Phoenix, som ble Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle etter sin innsats i The Master. Phoenix er til nå den eneste bekreftede skuespilleren på rollelisten, men det svever noen løse rykter om at også Robert Pattinson og Vince Vaughn kan være tilknyttet prosjektet etter at et bilde av de tre skuespillerne ble publisert på nett.

Med finansiering på plass er Inherent Vice satt til å gå i opptak allerede mot slutten av denne måneden, og det skal bli spennende å følge adaptasjonen Anderson visstnok har jobbet med helt siden romanen utkom i 2009.