- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Eili Harboe tildelt hovedrollen i Joachim Triers Thelma

Av , 19. september 2016 i Ukategorisert

Etter flere måneders jakt på en ung, kvinnelig skuespiller til hovedrollen i Thelma, Joachim Trier [1]s neste spillefilm, har valget falt på Eili Harboe [2].

Harboe er tidligere kjent fra Kompani Orheim [3] (2012) og Kyss meg for faen i helvete [4] (2013), i tillegg til mindre roller i profilerte filmer som Doktor Proktors tidsbadekar (2015) og Bølgen (2015). Det er VG som rapporterer [5] om valget av Harboe i dag.

Produsent Thomas Robsahm [6] er svært entusiastisk til valget av hovedrolleinnehaver overfor Verdens Gang: «Jeg så det helt fra starten, jeg var aldri i tvil om at hun kommer til å bli en av våre store stjerner – hjemme og internasjonalt. Det skjer etter denne filmen; hun er bare skapt for dette!»

Og det er vanskelig å si seg uenig. Harboe har en slående tilstedeværelse foran kameraet, og har så langt bidratt til å løfte alle filmene hun har vært med i. Ikke minst imponerte hun som søkende og ambisiøs skuespillerspire i Kyss meg for faen i helvete – hennes eneste hovedrolle før Thelma.

Thelma beskrives som en overnaturlig, «romantisk thriller» om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende og uforklarlige krefter. I juni ble Trier og Motlys AS tildelt [7] 11.000.000 kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt, og den gangen meldte vi at budsjettet blir på totalt 39 millioner kroner. I dag skriver imidlertid VG at kostnadsrammen er på hele 48 millioner.

På rollelisten finner vi også Ellen Dorrit Pedersen [8] (Blind), Henrik Rafaelsen [9] og Kaya Wilkins, bedre kjent under artistnavnet Okay Kaya [10] (se musikkvideoen til hennes låt Damn, Gravity nedenfor).

Opptakene til Thelma starter allerede i morgen, og filmen får norsk kinopremiere på Halloween, 31. oktober, 2017.

*


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/eili-harboe-tildelt-hovedrollen-i-joachim-triers-thelma/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Joachim Trier: http://montages.no/filmfolk/joachim-trier

[2] Eili Harboe: http://montages.no/filmfolk/eili-harboe

[3] Kompani Orheim: http://montages.no/film/kompani-orheim/

[4] Kyss meg for faen i helvete: http://montages.no/film/kyss-meg-for-faen-i-helvete/

[5] rapporterer: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-film/eili-22-blir-joachim-triers-romantiske-skrekkheltinne/a/23797756/

[6] Thomas Robsahm: http://montages.no/filmfolk/thomas-robsahm

[7] tildelt: http://montages.no/nyheter/joachim-triers-thelma-har-et-budsjett-pa-39-millioner-kroner/

[8] Ellen Dorrit Pedersen: http://www.imdb.com/name/nm2717241/

[9] Henrik Rafaelsen: http://montages.no/filmfolk/henrik-rafaelsen

[10] Okay Kaya: http://okay-kaya.com/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.