«American Honey»

Cannes 2016

Filmfrelst #228: Cannes 2016 – Andrea Arnolds American Honey

Cannes 2016: I vår tredje spesialepisode fra Cannes dreier samtalen seg om Andrea Arnolds gripende road movie American Honey. Er filmen hennes første mesterverk?

Vi er godt over halvveis i årets Cannes-festival, som allerede har bydd på uvanlig mange høydepunkter i hovedkonkurransen. En av de største opplevelsene har vært American Honey, som i våre øyne peker seg ut som en klar Gullpalme-kandidat.

American Honey er et flyktig, men konsentrert portrett av 18-åringen Star (Sasha Lane), som rømmer fra sin klaustrofobiske familiesituasjon og henger seg på Jake (Shia LaBeouf) og hans følge av småsvindlere. I denne episoden diskuterer vi vårt første møte med filmen, og hvorvidt den er Andrea Arnolds mest fullendte verk til nå.

Ved mikrofonene sitter Sveinung Wålengen, Thor Joachim Haga og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Mikkel Storm Glomstein sier:

    Spennende!
    Episoden har tross gjentatte forventningsfulle oppdateringsforsøk ennå ikke dukket opp på iTunes, men gleder meg. Vil påsta at “Fish Tank”, om ikke perfekt, ikke er langt unna å være et mesterverk. Så spent på American Honey, og hadde vært gøy om det ble Gullpalme på Andrea Arnold. Heller det enn Cristian Mungiu (selv om Peter Bradshaw trakk frem Haneke som referanse i sin omtale av Graduation, og det er jo ikke helt feil).

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="http://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>